diumenge, 29 d’abril del 2012

6 DE MAIG: CAMINADA EXTRAORDINÀRIA al MORRO DEL FAR

AMICS, AMIGUES,


El proper diumenge 6 de maig 2012 durem a terme la CAMINADA EXTRAORDINÀRIA d'aquest any:

EL MORRO DEL FAR

Volem informar-vos d'alguns aspectes d'interès:

- Marxarem de Roda a les 8 del matí -com sempre, de la Plaça Major.
- Ens organitzarem amb els cotxes particulars que entre tots hi aportem.
- Si tot funciona segons el que és previst, a l'hora de dinar serem a casa.
- Aproximadament, començarem a caminar a les 9 del matí des del SANTUARI DEL FAR -per tant, si algú vol anar-hi directament, no cal que vingui a les 8 a la plaça.
- Acabada la CAMINADA, retornarem a Roda de la mateixa manera que n'haurem sortit: en els cotxes corresponents però aquells que es vulguin quedar a dinar per aquells verals HAN DE SABER que hi ha dos restaurants disponibles: Un és el Restaurant COLL DE CONDREU (Tel. 972 44 43 19) i l'altre és el SANTUARI DEL FAR (972 190 169). Una altra opció -si el temps acompanya- és portar-se la teca, evidentment, i fer pic-nic.

- CAMINADA:

. S'inicia al SANTUARI del FAR.
. Caminarem escassament 1 km pel cingle -amb magnífiques vistes sobre Susqueda.
. Davallarem per pendents pronunciats per camins enmig de boscos -de roures preferentment- fins arribar al mas la Triola.
. Aquí, hi esmorzarem -cadascú, com sempre, el que es porti: AQUESTA VEGADA NO PROPORCIONEM CAFÈ!
. Continuarem ara per un camí forestal fàcilment transitable, per sota la cinglera del Far, en direcció a Sant Martí Sacalm.
. Gairebé hi arribem: aquest és un paratge -on s'arriba també en cotxe des d'Amer- amb grans prats verds.
. Ara el camí, en el seu trajecte final (resten un parell de kms) s'enfila considerablement.
. Els últims 100 metres -fins a recuperar l'altitud inicial- són especialment costeruts.
. Ja a dalt, a la carretera que anteriorment haurem transitat en cotxe, ens faltaran els últims 200-300 metres per arribar a l'aparcament -punt d'inici d'aquesta caminada (1123m).

. ÉS UNA CAMINADA D'UNA GRAN BELLESA PAISATGÍSTICA diferent de les habituals Caminades al Voltant de Roda de cada mes: aquesta exigeix una mica més d'esforç NO PELS SEUS 10kms sinó pels desnivells pronunciats: de 1123m baixem a 650m aprox i recuperem els 1123m. És qüestió, doncs,  de prendre-s'ho amb certa calma. L'excursió s'ho val.

Com s'arriba la SANTUARI DEL FAR?

Fàcil. Prenem l'antiga carretera Vic-Olot a Roda. Passem successivament per l'Esquirol, Cantonigròs, el trencant de Rupit -on continuarem sense desviar-nos-hi-, La Devesa i Coll Condreu (1010m altitud). Aquí -ara sí- ens desviem a mà dreta cap al SANTUARI DEL FAR. I ja no hi ha pèrdua: la carretera que hem pres acaba allí (1123m d'altitud).

ESPEREM, com sempre, retrobar-nos-hi.

Encara Hi Som!
&
Caminem pels Voltants de Roda.