diumenge, 6 de maig del 2012

Caminada Extraordinària a El Morro del Far











Avui, diumenge 6 da maig, una cinquantena de caminadors i caminadores hem fet cap al Santuari del Far per iniciar la Caminada Extraordinària. Abans de caminar, foto de grup de rigor.
Durant el primer km -més o menys pla- hem pogut caminar i observar, des de ran de cingle, unes vistes immillorables sobre les Guilleries -Susqueda inclòs. Després, sobtadament, el camí fa un gir a l'esquerre i, davallant entre alzines i camins ben arreglats i amb pendent pronunciats, hem arribat a La Triola, on hem esmorzat.
El dia, plenament primaveral, ha estat magnífic per a la pràctica de l'excursionisme.
Des de Sant Martí Sacalm, el camí s'enfila considerablement i obliga a prendre-s'ho amb certa calma. Els darrers 100 metres d'ascensió són especialment costeruts. Però no ha ha problema: un cop superats, la carretera ens mena tranquil·lament al punt d'inici.
És obligat acostar-se al cingle i mirar i admirar l'amplitud del paisatge: amb la singular presència de l'Agullola de Rupit -a l'oest- i les figures menudes de les illes Medes, a tocar de l'Estartit -a l'est.
Ha estat una caminada més exigent que les caminades mensuals al Voltant de Roda; però sembla que tothom se n'ha anat més que satisfet.

Volem agrair novament tant la bona acollida com l'ambient magnífic que hi hem viscut.