divendres, 30 de març del 2012

Roda - Santa Magdalena - Roda


El trajecte, que s'inicia i s'acaba a la Plaça Major de Roda, transita per l'indret de Els Molins -antigament popular per ser zona de nombroses fonts d'aigua fresca: Els Molins, El Freixe, Les Bruixes i Les Cametes; i en l'actualitat per ser zona d'escalada.
Entra a la finca de Salou i s'enfila fins el Mas. Poc després, abandonarem el camí principal i trepitjarem el Camí dels Rojos, ben bé entre prats, arbres i algun ramat de vaques, abans d'arribar a Santa Magdalena.
Arribats a l'ermita de Santa Magdalena -després de visitar-ne l'indret, amb un claustre d'una gran bellesa i un pou amb llegenda popular inclosa que li atribueix l'origen dels naixements de Roda (en competència amb les cigonyes que els porten de París), i de contemplar els paisatges de la Plana, començarem la davallada, passant per la cabana del pastor, cap al Castell de S'avellana -al peu del qual ens desviarem cap a l'esquerra i, entre ombres, correrem enlairats paral·lels al Ter.
Entrarem novament a Salou, ara per l'altre extrem, i travessarem tota la finca fins arribar a Cal Guarda -just a l'inici, on una porta ens recorda que estem a l'interior d'una finca privada.
Novament a Els Molins, retornarem a l'inici desfent el trajecte que hem començat a traçar en iniciar la caminada.